voor wie geniet vand e geur van gras

" tussen moestuin en keuken...."

Deze zomer organiseert Gillberga-17 een schilderweek met als thema: ”Tussen moestuin en keuken.....”

Deze week duiken we in de gevarieerde bloemen- en plantenwereld van de moestuin en de natuur eromheen. Mooi gedekte tafels en versierde gerechten, bloem- en plantdecoraties op behang, servies, tafelkleden en servetten vormen het decor voor verdere inspiratie. Je onderzoekt de groentinten in de moestuin, de huid van een slablaadje of de stralend-oranje goudsbloem. Je laat je verleiden door de vorm- en kleurenpracht van een mooi puddinkje op een feestelijk gedekte tafel.

       "A land with lots of herring can get along with few doctors "

       Illustratie: Maira Kalman  uit "Food Rules",

 

Docente Lucienne: “Tekenen, schilderen, koken, tuinieren zijn allemaal creatieve activiteiten. Je schept iets dat er eerst niet was. Je gaat op weg zonder van tevoren te weten waar je uitkomt. Het resultaat is altijd weer een verrassing. Plezier krijgen in experimenteren, in je laten verrassen, dat staat in deze kursus centraal.

Ik vind het als kursusbegeleidster belangrijk om jouw creatieve proces te stimuleren, je te begeleiden in het zoeken naar jouw beeldtaal, in wat je wil vertellen over bloemen en planten, en de wereld van de keuken. Kijken naar je eigen en andermans werk en leren van elkaar zijn daarbij belangrijk, evenals een sfeer van ruimte en openheid voor ieders aanpak."

De kursus heeft een workshopachtige aanpak, elke dag een andere invalshoek van het thema.

De kursus vindt zoveel mogelijk buiten plaats. Als het slecht weer is kunnen we in onze grote schuur, 60 meter lang, of in onze huiskamer verder werken.

 

docente

De kursus wordt gegeven door Lucienne Coenegracht. Lucienne is van oorsprong docente Frans en Nederlands, en heeft grafische vormgeving en schilderen gestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht.

Zij werkt als grafisch ontwerpster en illustrator (el Norte Beeldontwerp) en organiseert en begeleidt de zomerkursus van Gillberga-17.

Zij heeft uitgebreide ervaring met het geven van lessen aan verschillende groepen mensen op allerlei gebied. Zij weet kursisten te inspireren, enthousiast te maken en op het gemak te stellen. De moestuin en koken zijn twee van haar passies.

 


ontdekken
elanden in zweden
eenvoud
picknick in zweden
stilte
landschap