voor wie geniet vand e geur van gras

te zien en te doen

De omgeving van onze boerderij biedt ruime mogelijkheden tot allerlei interessante vakantie-aktiviteiten, mocht je de kursus aan een langere vakantie in Zweden willen koppelen. Wij hebben de nodige documentatie ter plekke.
Värmland: De provincie Värmland, waar wij deel van uit maken is een prachtig groene heuvelachtige provincie, een combinatie van oud kleinschalig cultuurlandschap en “echte wildernis” met uitgestrekte bosrijke gebieden en op de grens met Noorwegen ruig en steil landschap.

sportieve aktiviteiten in de natuur

Er is een groot aanbod van georganiseerde sportieve aktiviteiten in de natuur, waterskiën, kanoen, vlotvaren, paardrijden. Er zijn eland- bever- en wolvensafari’s.
Er zijn diverse wandel-en fietsroutes, veel lekkere zwemmeertjes, een golfbaan in de buurt dus je kan ook heel goed op eigen initiatief dingen ondernemen. Voor wie van eeuwig zingende bossen houdt: er is een groot natuurreservaat Glaskogen vlakbij waar je kan kanoën, wandelen en mountainbiken. http://www.glaskogen.se
Het landschap leent zich goed voor fietsen, glooiend, maar niet al te steil.

loppis

kunst en cultuur

Op het gebied van Zweedse kunst en cultuur biedt onze omgeving vele mogelijkheden. Je kan allerlei interessante plekken vlakbij bezoeken die iets vertellen over de cultuur en historie van de streek, zoals  het Vikingcentrum, waar je een roeitocht met replica van oud vikingschip kan maken, het oude landgoed von Echstedska-garden met unieke appelboomkwekerij, de oude ijzerfabriek en galeries in Borgvik, linnenfabriek van Klässbol, Värmlands Museum in Karlstad. Het Finnskogenmuseum in Torsby en oude Finse boerderijen in Finnskogen. In Arvika, Karlstad en Haverud zijn musea voor moderne kunst en design.
Kunst en cultuur op iets verdere afstand: tuinen van Rottneros, kasteel van Läckö met prachtige potager-tuinen van Simon Irvine, museum van moderne kunst Kristinehamn, het Maltidenshus in Grytthyttan,  geboortehuis van Selma Lagerlöf etc. etc.

loppis

Zweden is een paradijs voor rommelmarkt- en veilingbezoekers. Overal langs de weg staan bordjes met “loppis” erop, een soort garage-sale, schuurverkoop. Elk weekend is er ergens wel een “auktion”, een veiling.

Natuurlijk biedt Zweden buiten Värmland ook nog veel andere mogelijkheden voor een fijne en interessante vakantie.

 


ontdekken
kraanvogels
eenvoud
maaltijd buiten
stilte
stilte