voor wie geniet vand e geur van gras

madiwodo

programmaprogramma en tijdstip

We beginnen de dag met een gezamenlijk ontbijt.
‘s Ochtends en ‘s middags is er 2 - 2,5 uur kursus, met tussenin een gezamenlijke lunch en koffie of thee. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke warme maaltijd. De avond is vrij te besteden.

De opzet van de kursusweek is als volgt:

De week is opgebouwd uit dagworkshops. De invalshoeken zijn veelzijdig: elke dag een andere benadering van het thema “tussen moestuin en keuken..”. Dat zijn merendeels teken- en schilderopdrachten, sommige figuratief, andere vrij. Maar we gaan ook een keer samen een lunchbuffet voorbereiden waarbij we experimenteren met effecten van kleur en vorm van de gerechten en de compositie van de gedekte tafel, we gaan een keer het bos in om cantharellen en bessen plukken en daarmee weer aan de slag bij het schilderen.

We starten ’s ochtends met zijn allen met enkele kleinere opdrachten, ’n opwarmoefening, experimenteren met verschillende materialen, oefeningen in leren kijken, onderzoekjes naar compositie,kleur, vorm en structuur als voorbereiding op het dagthema. Even bespreken, en dan aan de slag met het thema van de dag, dit verder verdiepen.

De kursusdag wordt afgesloten met het samen bekijken en bespreken van elkaars werk.

Halverwege de week is er een dag of dagdeel vrij (afhankelijk van de wensen), of kunnen wij een gezamenlijk uitje organiseren, bijv. een roeitocht op een oud vikingschip, een bezoekje aan een echte houtsauna aan een meer, expositie of museum etc. Voor wie dat interessant vindt, kunnen we een rondleiding geven over het terrein met verhalen en informatie over het opknappen van oude Zweedse boerenhuizen met authentieke materialen.

Het aantal kursisten is minimaal 5 en maximaal 10.

De kursus staat open voor deelnemers uit Nederland en Zweden. Bij een gemengde groep zal de hoofdtaal Engels zijn. De docente spreekt Nederlands, Engels en redelijk Zweeds.

Het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt met tekenen en schilderen, iedereen is welkom.

tijdstip kursus

De kursus is van 13-19 juli 2014

Aankomst zondag 13 juli: welkom met drankje en gezamenlijk avondeten.

Vrijdagavond 18 juli: feestelijke afsluiting en expositie van ieders werk.

Vertrek zaterdag 19 juli, na de lunch.

 

 

 


ontdekken
eland
eenvoud
eland in zweden
stilte
Rust