voor wie geniet vand e geur van gras

routehoe er te komen?

De kursus wordt gegeven op en om boerderij Nytomta. Nytomta ligt ongeveer 1300 km van Utrecht, in de provincie Värmland, 5 km van Värmlands Nysäter. Routebeschrijving krijg je na inschrijving. Je kan op allerlei manieren bij ons huis Nytomta komen.

auto

Met de auto zijn er twee mogelijkheden: all the way over land of een stukje over land en dan de nachtboot vanuit Kiel naar Gothenburg.

Over land via Duitsland, ferry van Puttgarden,Duitsland, naar Rødby, Denemarken. Vervolgens brug bij Kopenhagen of ferry Helsingør naar  Helsingborg in Zweden.
Of via Hamburg, Flensburg, Kolding, Odense naar Kopenhagen en dan verder.
Als je op je gemak wilt rijden is het het lekkerste om de reis in anderhalve dag te doen. Eerste dag tot Kopenhagen of Malmö, daar overnachten, (kamperen kan goed in Malmö aan zee) en dan de volgende dag nog 5 uurtjes rijden naar ons. Grootste deel is snelweg.

Auto en boot: rijden naar Kiel in Noord-Duitsland en daar op de nachtboot naar Gothenburg. Vandaar is het nog 2.5 uur rijden. http://www.stenaline.nl/scandinavie

trein

Nachttrein Kopenhagen http://www.citynightline.nl/ Overstappen op aansluitende trein naar Gothenburg. Daar overstappen op trein naar Säffle of Grums.
Voor Zweedse treingedeelte kan je digitaal boeken. http://www.sj.se/

zomer in zweden

vliegen

Gothenburg Landvetter Airport: SAS, KLM, Ryanair
Verder met trein of Swebus lijn 800 Göteborg-Falun tot Säffle of Grums. http://www.sj.se/, http://www.swebus.se/
Wij kunnen je in Säffle of Grums ophalen tegen een kleine vergoeding. Op het station in Grums is een taxibedrijf dat je voor ongeveer 25 euro naar ons brengt.
Oslo Gardermoen Airport: SAS, KLM of Norwegian.
Vervolg: vliegtuigbus (flybus) naar Oslo Busterminal Gallerien. Vandaar verder met Swebus lijn 888 Oslo- Stockholm, uitstappen halte Knöstad E18, http://www.swebus.se/
Daar kunnen wij je ophalen.

Je kan ook de trein van Oslo Sentral station naar Grums nemen. http://www.sj.se/


ontdekken
kraanvogels
eenvoud
maaltijd buiten
stilte
stilte