voor wie geniet van de geur van versgebakken kaneelbroodjes


boerderij

over ons

In 2006 hebben wij, Joop Kessels en Lucienne Coenegracht, een Zweeds houten boerderijtje gekocht, een torp. Wij fantaseerden al lang over een mooi verlaten boerderijtje in een buitenland. Op elke wandeltocht in de Cevennen of Pyreneëen zagen we de meest prachtige boerderijen, leegstaande schooltjes en stationnetjes, al dan niet in ruïnevorm. Dat het uiteindelijk Zweden zou worden hadden wij nooit van te voren bedacht.

Al 7 jaar werken wij bijna elke vakantie aan de restauratie van ons oude boerderijtje op het Zweedse platteland. Wij doen dat volgens de authentieke traditionele bouwmethodes, duurzaam en met natuurlijke materialen. In Zweden heet dat byggnadsvård, het volgens traditionele methodes bewaren en restaureren van oude gebouwen. Het is enorm leuk om te doen. We leren enorm veel over het opknappen van oude houten huizen. Er is al een moestuin, het gedroomde lavendelveld groeit, en we zijn druk in de weer met het snoeien van de fruitbomen. We praten inmiddels redelijk Zweeds en zijn aardig ingeburgerd in ons internationale gehuchtje met 5 verschillende nationaliteiten.

Ons geduld wordt enorm beproefd, want alles gaat meestal langzamer dan we denken. Maar het is heerlijk om op deze plek te zijn!

Onder de naam Gillberga-17 gaan we diverse kleinschalige activiteiten organiseren.

 


ontdekken
elanden
eenvoud
catering
stilte
genieten