voor wie geniet vand e geur van gras

kamperen

Als je bij ons wilt kamperen moet je zelf een tent, matje en slaapzak meenemen.Wij hebben een aantal stretchers, voor wie een bedje in de schuur wil opzetten.

het weer

Zweden heeft voor het grootste deel een landklimaat. Dat betekent warme, meestal droge zomers. Zowel de warme Golfstroom als de ligging achter de Noorse bergen versterken dat nog. Voor mee te nemen kleding betekent dat: in ieder geval lekkere zomerkleren, zwempak, één warme trui is wel voldoende, laarzen en/of wandelschoenen, slippers, regenkleding. Misschien een schort of oud t-shirt tegen verfvlekken. Aan te raden: zonnebrandmiddel

muggen

Waar wij zitten zijn er overdag geen muggen. Muggen komen bij opkomen van de zon (4 uur ’s ochtends) en bij het ondergaan van de zon, bij de eerste avondschemering zo rond half tien’s avonds, en verdwijnen dan weer als de zon echt onder is. Voor die periodes is het raadzaam om antimuggenspul mee te nemen, of Prikweg voor als je gebeten bent. Met name in het bos kan het anders zijn.

reis- en annuleringsverzekering

Wij raden iedereen aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Zweedse kronen

Zweden heeft nog steeds een eigen munt, dus het is handig wat cash mee te nemen voor onderweg. Je kan wel op de meeste plaatsen met je Nederlandse pinpas betalen. De dichtsbijzijnde pinautomaat bij ons is 15 km verderop in Grums of Säffle.

En verder...? Een verrekijker voor wie van vogels/elanden kijken houdt.

 


ontdekken
kraanvogels
eenvoud
maaltijd buiten
stilte
stilte